ایران

تاریخی

ایران

تاریخی

ماجرای پدر و پسر و یک کلاغ ᴉ

مردی میانسال، همراه پسر خود روبروی پنجره نشسته بود و هر دو به کار خود مشغول بودند. پدر، به خاطرات گذشته می اندیشید و پسر در فکر تسخیر فردا.

پدر، به پنجره نگاه می کرد و پسر، کتاب فلسفی و روشنفکرانه مورد علاقه خود را مطالعه می کرد. ناگهان کلاغی بر روی لبه پنجره نشست. پدر، با نگاهی عمیق از پسر پرسید: این چیه ؟ پسر، متعصبانه نگاهی به پدر کرد و گفت: خب، این یک کلاغه. پدر با تکان دادن سر، حرف او را تایید کرد.

دقایقی بعد، پدر دوباره از پسر پرسید: این چیه که روی پنجره نشسته؟ پسر با تعجب بیشتری گفت: پدر، گفتم که اون یک کلاغه ولی باز هم پدر پرسید اون چیه؟ پسر برای سومین بار یر از کتاب برداشت و گفت: کلاغه، پدر گفتم که کلاغه پدر، برای بار چهارم دوباره پرسید: این چیه لبه پنجره نشسته است؟

پسر، این بار عصبانی شد و با فریاد گفت: اگر نمی خواهی بگذاری کتابم را بخوانم، بگو پدرجان، چند بار بگم اون یه کلاغه و دیگه هم ازم نپرسید.

پدر، نگاه خود را به نگاه پسر قفل کرد و گفت:

دقیقاً 27 سال پیش که تو در دوران کودکی خود بودی، من و تو اینجا نشسته بودیم و یک کلاغ در روی لبه پنجره نشسته بود و تو این سوال را بیش از صد بار پرسیدی و من هم هر بار با شوق و شور زیاد، به تو جواب می دادم و می گفتم که این یک کلاغه

می خواهم چیزی بگویم...

می خواهم چیزی بگویم... 

 

فقر همه جا سر میکشد... 

 

فقر گرسنگی نیست...فقر عریانی هم نیست.  

فقر چیزی نداشتن است... ولی آن چیز پول نیست...طلا و غذا نیست.  

فقر همان گردو خاکی است که بر کتاب های فروش نرفته یک کتاب فروشی می شیند...  

فقر تیغه های برنده ماشین بازیافت روزنامه است که رورنامه های برگشتی را خرد می کند.  

فقر پوست موزی است که از پنجره یک اتومبیل به خیابان انداخته می شود... 

 

فقر شب را بی غذا سر کردن نیست...  

 

فقر روز را بی اندیشه سر کردن است...

دحوالارض‌روزحیات بخشیدن‌به جهان‌خاکی

«دحو الارض» مطابق با بیست و پنجم ماه ذی‌القعده ،روزی است که خداوند با نظر به کره زمین، به جهان خاکی حیات بخشید.

ادامه مطلب ...

معمای انرژی تاریک؛ بزرگترین اشتباه اینشتین(۳)


ادامه مطلب ...

معمای انرژی تاریک؛ بزرگترین اشتباه اینشتین(۲)

هیچ چیز قطعی نیست!

در سال 1306/1927، فیزیکدان آلمانی جوانی به نام هایزنبرگ مقله ای نوشت و از اصلی بنیادی در فیزیک پرده برداشت. این اصل که اصل عدم قطعیت نام گرفت، نشان داد که امکان ندارد اطلاعات کاملی از دنیای درون اتمها به دست آورد. اصل عدم قطعیت می گوید امکان ندارد که بتوان در هر زمان دلخواه، مقداردقیق انرژی موجود در فضا را اندازه گیری کرد. حنی در فضای که ظاهراً خالی است، تغییراتی در مقدار انرژی صفر  به وجود می آید که نوسان های کوانتومی خلائ نام دارد و سبب می شود چیزی به نام خلائ اصلاوجود نداشته باشد. ادامه مطلب ...